Tuesday, April 20, 2010

Bila lah tiba giliran aku pulak.....

Hai, hari ni boring ah.. x tahu nak wak per ah. hari ni ria-ria luna nak pindah balik ke kampung dah lama menunggu tapi x gak dapat dah boring ah kekawan2 ni jer....hehe (time diperlukn jer ingat kat kita...kan..kan..cehhh..yg mn trasa tu mf ek) kekawan best periend semua dah pindah balik kampung dah beli rumah aper. tapi luna masih stay sini agi dah nak 5 tahun... surat dah berzaman hantar..Dulu aku sayang nak pindah sebab sayang kekawan (entah aku jer kot syg kat di org' dia org syg pun tidak' "apa lah kau luna")tapi betul ah cakap 'kak guna' kawan boleh cari dimana2, tapi peluang jgn sesekali tolak. Aku akan ingat pesanan kak guna tu.[cayok kak guna] Dah beberapa minggu aku pikir apa yg kak guna cakap, dipikir, dipikir memang betul lah kawan tidak akan bawa kemana2" x kita tinggal dia, dia yg tinggal kita lak'. Tapi wlgmnpun aku suka kwn ngan kak mon (buat aku sentiasa ketawa), kak ida jps, ana (wlupun dia pediam org nyer syok kwn ngan dia), is, ita dan yg lain2 ah..... dia org ni semua akan aku ingat jika aku dapat tukar ek.... kau org mcm mn rasa patutkah luna tukar.. kalu kau org rasa dah boring kat luna " ha aper lg doa2lah luna cepat2 dapat tukar" hehe......

3 comments:

dlema.... said...

blah arr...k.ema langsong xtersenarai..betol la..kite jer hengat kat die..pepenyer..dia kamceng ngan kak mun dier..ana...ita..ye arr kite ne sape..huhuhu...5 taon tu xler lama..dibandingkan ngan k.ema neh..bape taon dah dok berkarat kt cni..sampai org muak dah..termasok er luna tuh..(tu luna baru 5 taon ngadap muka k.ema, dah sebok nak balik kg..) sedey arr cengini..gie la..gie la balik kelate...mentang2 k.ema ne xley gie memane..owang dok simpan k.ema kt cni..nk kate nek pangkat..pon tidak..petah lg cemerlang..lg ampes..niat nk bg 50henget kt luna pon xkesampaian..huhuhu..jadi nyer luna kalo la..k.ema kwn yg melupe kn luna tu..k.ema mtk mf ler..k.ema ner..kembar plg kamceng..luna er..kembar xserias bek dr ketinggian maupong kegeboan..ekekeke...tp plg best ngan luna er...pape pong kalo perpindahan itu dapat meningkatkan lg kecemerlangan diri..maka berhijrah la luna..sbb penghijrahan juga bagos sebenarnya..macam penghijrahan nabi muhammad saw dr kota mekah ke kota madinah..dimana kaum muhajirin dan ansar bersatu..huh..cam utazah ler pulak..key la luna..papepong jgn lupekn k.ema yeh..mmg ler..kenkdg k.ema neh wat ceta sendiri jer..tp tidak la sama sekali melupakn luna..cuma tahap kebzian yg sgt melampau..huhuhu...(eeee...terasa betol..name tak interframe kt post luna kali neh...nk majok neh..)..

lunacutee said...

sajer jer nak tahu apa riakci mama..hehe

axelida said...

alar kekma jgn r majok.. kalu luna x impom nama u pong, satu jln tar dah tao rrr... u 2 kan salu samer2 jerk.. lantas lupakan i kat sini (hmm x penah ajak i mentang2 r pak abu dah x der)...

ermm x per luna, sabar bebanyok.. maybe ada hikmah tu.. sbb setiap yg terjadi mmg akan ada hikmah di sebaliknya.. hanya Dia yg tao... tp cam k.yam ckp r, kalu dpt peluang tu, cepat2 r amek sbb peluang mmg x salu dtg byk kali... psl kengkawan... i x kan lupakan u.. nak plak fb dah ada, senang nak pantau kengkawan nih...

arap2 luna dpt kelik gok kappung... dont sad2 sapa maso ado r tu... maybe Dia nak bg 2 perkara sekaligus.. who knows kannnn...

muahhhsss